התקנת שתלים דנטליים בשיטות מתקדמות

התקנת שתלים דנטליים בשיטות מתקדמות

לתפקוד ומראה חלל הפה חשיבות מכרעת באיכות החיים שלנו. הרקמות בחלל הפה (קשות- עצם ושיניים ורכות- חניכיים, ריריות ולשון) מאפשרות לאדם יכולת לעיסה, הנאה ממזון וטעמים, דיבור תקין וכמובן אסתטיקה ומראה פנים נעים והרמוני.

ישנה חשיבות גדולה לשמירה על השיניים, באמצעות הקפדה על היגיינה ושגרת טיפולים אך למרות זאת, עם הזמן- אנו מאבדים שיניים, או רקמות תומכות אחרות בחלל הפה והאדם נותר ללא חלק או כל השיניים.

במקרים אלו, עומדות בפנינו לרוב 2 אפשרויות עיקריות: פתרון נשלף ופתרון קבוע. הפתרון הנשלף נסמך לרוב על תותבת (שלמה או חלקית) שנשענת על הרקמות הרכות. הפתרון הקבוע יכול להיסמך על שיניים סמוכות במידה ויש או על שתלים דנטליים. 

השתל הדנטלי, עשוי טיטניום, מגיע בצורות, פני שטח וגדלים שונים ומיוצר ע"י חברות שונות.

שתלים דנטליים

מהם הסיכונים בהתקנת שתלים דנטליים?

  • פגיעה במבנים אנטומיים-  לדוג' עצב הקרוי INFERIOR ALVEOLAR NERVE  הנותן תחושה לאזור שפה, סנטר תחתון או בעצב הקרויLINGUAL NERVE  המעניק תחושה לשני השליש הקדמיים של הלשון. מכאן גם, חשיבות גבוהה לביצוע הפעולה על ידי מומחה לכירורגיית הפה והלסתות אשר מכיר את האנטומיה המורכבת בחלל הפה, ולמוד ניסיון וידע בתחום, בדגש על ביצוע פעולות כירורגיות אלו
  • דימום
  • זיהום  
  • כישלון השתלים- אי חיבור בין השתל לעצם או ספיגה של העצם סביב השתל, יכולה להתרחש בשלב מוקדם- עם התקנת השתל או מאוחר יותר

כירורג פה ולסת למוד ידוע וניסיון ומיומן בדרכי הטיפול בסיבוכים הללו, במידה והם מתרחשים, לכן חשוב שתוודאו שאתם בידיים הנכונות. 

לשתלים דנטליים יתרונות רבים, המובהקים שבהם:

  • מניעת פגיעה בשיניים סמוכות (כמו שקורה בביצוע גשר בה נדרשת השחזה של השיניים הסמוכות לאזור מחוסר השיניים)
  • מניעת לחץ והישענות על הרכס וספיגה שלו לאורך הזמן (כמו שקורה בביצוע תותבת) 
  • מניעת הפגיעה ברקמות הרכות- כדוג' פצעי לחץ שיכולים להיגרם כתוצאה משימוש בתותבת 
  • הענקת מראה אסתטי והרמוני הדומה למשנן טבעי
  • פתרון יציב ואמין- שיעורי שרידות והצלחה של מעל 96%, סיפורי הצלחה בטיפול במטופלים במרפאתנו לאורך שנים רבות 

החלטתי לבצע שתלים דנטליים, איך ממשיכים מכאן?

לאחר בדיקה במרפאתנו- לרוב נתבסס על בדיקה קלינית בשילוב אמצעי הדמייה (כדוג' CT דנטלי), נבנה תוכנית טיפול המותאמת אישית אליך. 

הליך ההשתלה מורכב ממס' שלבים:

  • שלב התקנת השתלים הדנטליים – בעזרת שימוש ב- KIT מיוחד הייעודי לכל חברת שתלים, קודחים לתוך עצם הלסת את הקדח המתאים ומבריגים פנימה את השתל הנבחר. לאחר הניתוח תתבצע המתנה של מס' חודשים (תלוי האם מדובר בלסת עליונה או תחתונה, בסוג השתל והאם הייתה השתלת עצם בנוסף), על מנת לקבל חיבור בין השתל לעצם הלסת, הליך המוגדר כ"אוסטאואינטגרציה".
  • שלב החשיפה- חשיפת השתלים שהיו מצויים עד עתה מתחת לרקמת החניכיים וחיבור "כיפת ריפוי" אל השתל. תפקידה של כיפת הריפוי היא לאפשר התאמה של רקמת החניכיים אל פרופיל השתל והכנה לשלב המידות.
  • שלב השיקום- מידות, הכנת מבנים וכתרים ע"י המעבדה ומסירת העבודה הסופית למטופל. 

החוק במדינת ישראל מתיר לכל רופא שיניים לבצע את כל טיפולי השיניים. עם זאת, לרוב מדובר בפרוצדורות כירורגיות מורכבות ודורשות רמות ידע ומיומנות גבוהות ולכן, במרפאתנו ההליך מבוצע ע"י כירורג פה ולסת מומחה לפי הכללים ונהלים המקובלים בכירורגיית פנים, פה ולסתות. התקנת השתלים נעשית בשיטות ייחודיות מגוונות המאפשרות הפחתת כאב, קיצור ההליך הכירורגי ודיוק מרבי בעת ביצוע הפעולה. 

לקביעת תור התקשרו

או השאירו פרטים

ד"ר בהא חאג' יחיא - כירורג פה ולסת